Our Tours

Welkom bij onze tours.

Om een tour te vliegen moet je ingelogd zijn. Dan kun je een tour uitzoeken en de naam van de tour aanklikken, je komt dan op de pagina met de tourbeschrijving. Tijdens het vliegen van een tour zijn er een aantal regels:
 • De tour dient in volgorde te worden gevlogen zoals op de website staat. Te beginnen bij leg 001 en dan 002 enz.
 • Om dit makkelijk te maken is de door jou te vliegen leg goudkleurig gemaakt.
 • Als je een leg van een tour vliegt dien je het vluchtnummer van de betreffende leg van de tour te gebruiken in ACARS.
 • LET OP: vul het juiste vluchtnummer in, anders wordt de leg niet geregistreerd.
 • De route van de legs haal je uit simbrief of gelijkwaardig zoals je gewend bent bij de normale vluchten.
 • Als je de tour afgerond hebt, meld dat dan bij een van de staffleden. Na controle ontvang je de mooie award van de tour op je profielpagina.

 • Veel vliegplezier!

  Award Name Type Description
  Boeing 747 IFR Een prachtige tour met de "Queen of the Skies" de Boeing 747 rond de hele wereld. Er zijn 25 legs waar bij we starten in Amsterdam en uiteindelijk ook weer in Amsterdam neerstrijken. De badge krijg je alleen als de hele tour met de Boeing 747 wordt gevlogen.
  Canada Tour IFR Deze tour vliegt door Canada van Oost naar West. Langs de steden Toronto, Vancouver en Ottawa. Een groot land met prachtige natuur, vooral tijdens de Indian Summer (het najaar) waarbij de beroemde Maple Leaf, het symbool van Canada, prachtig oranje en rood kleurt.
  Europa VFR Tour VFR Europa met VFR, we kunnen niet alle landen aandoen, maar we gaan over een groot del van Europa vliegen, geniet van de prachtige uitzichten.
  Griekenland VFR Tour VFR Griekenland, een land waar vele Nederlanders hun hart aan verpand hebben, de prachtige eileanden, het heerlijke eten de geweldige sfeer die er heerst. Mooie bezienswaardigheden vanuit de lucht
  Scandinavië VFR Tour VFR Vanuit de lucht het prachtige Scandinavië zien, een must om met VFR te vliegen en de prachtige natuur te zien.
  Zuid en Midden Amerika Tour IFR Argentinië, Brazilië, Chili, Panama en Costa Rica zijn maar een paar van de prachtige landen in dit gebied waar o.a het Amazone regenwoud, Machu Picchu en Patagonië zich bevinden.
  Afrika Tour IFR Vlieg rond over één van de grootste continenten van deze aarde. Je doet exotische steden aan en kan genieten van prachtige landschappen.
  Benelux Tour IFR/VFR Voor wie lekker in de buurt wil blijven, korte vluchten zowel IFR als VFR te vliegen. Tourtje door Nederland, België en Luxemburg
  Caribische Tour IFR Deze tour gaat langs de mooiste eilanden van de Cariben. Beleef de mooiste vluchten in dit gebied.
  Down Under Tour IFR Down Under aan de andere kant van de wereld, We vliegen een rondje Australië en komen langs Nieuw-Zeeland, Fiji, Samoa e.d. Een diverse tour over zee en over land.
  Drukste Luchthavens Tour IFR Bezoek een aantal van de drukste luchthavens van Europa. De top 100 drukste luchthavens word elk jaar vastgesteld en van het jaar 2021 gaan we een aantal van deze top luchthavens aandoen.
  Duitsland Tour VFR Onze Oosterburen Duitsland is een land met vele luchthavens. Een prima land om een mooie VFR Tour van te maken op kleine luchthavens. Gewoon lekker met een klein toestel vliegen en genieten van de afwisselende omgeving.
  IJsland Tour VFR IJsland is niet zo bekend, maar bestaat uit fjorden, gletsjers, vulkanen, woestijnen, prachtige watervallen en is een zeer dunbevolkt eiland. Omdat wegen in de winter moeilijk begaanbaar zijn heeft bijna elk dorp een vliegveldje. Let el op met vliegen, er ziten veel bergen op de route.
  Indonesië Tour IFR De Indonesië Tour is samengesteld door een van onze piloten. Voorliefde voor dit land is geboren door de vele reizen daar naartoe en kan dus niet missen in de tours. Indonesië bestaat uit vele eilanden en we doen ze allemaal aan. Geniet van dit grote tropische land met de mooiste vluchten.
  Long Haul Tour IFR De wereld rond met lange afstandsvluchten, die bijna alle continenten aandoen. Heb je tijd genoeg dan is deze tour zeker een aanrader.
  Noord West Europa Tour IFR Hoofdsteden in Noord West Europa waarbij o.a. Berlijn, Kopenhagen, Londen en Wenen worden aangedaan. Vlieg deze tour en ontvang deze schitterende badge.
  Oekraïne Tour IFR Ontdek de schoonheid van het land Oekraïne in deze tour. Niet echt een land die wellicht op je vakantie verlanglijstje zou staan, maar ontdek zelf de mooie plekjes en steden die dit land te bieden heeft. O.a. Kiev, Odessa, Lviv worden aangedaan. Tijdens je vluchten hou ook de lange rivier Dnjepr in de gaten onder je, die loopt van het noorden tot aan het zuiden van dit land.
  Scandinavië en Finland IFR Scandinavië staat bekend om zijn woeste natuur, Finland om de vele meren. We vliegen langs de hoofsteden maar doen ook afgelegen gebieden aan.
  Shine Radio Tour IFR Deze tour is mede mogelijk gemaakt door onze andere hobby Shine Radio. De tour gaat langs de landen waar we luisteraars hebben bij dit radiostation. Het eerste deel van de tour is in Europa van Oekraïne tot Zweden en het tweede deel is van Noord-Amerika naar Brazilië.
  Spanje Tour IFR Spanje is een groot land bestaande uit het vaste land en een groot aantal eilanden. Het is een divers land met zeer uiteenlopende culturen, talen, eetgewoonten en klimaten. We doen de meeste grote steden aan en natuurlijk mogen de bekendste eilanden niet ontbreken.
  Trans-Siberische route IFR De Trans- Siberische spoorlijn, is de langste spoorlijn ter wereld en spreekt tot ieders verbeelding. De bekendste trein die via deze route rijdt is de Rossiya. De route verbindt het van Rusland met het oosten en is 9300 kilometer lang. Wij gaan natuurlijk niet met de trein, maar we gaan de route per vliegtuig volgen.
  Verenigde Staten Tour IFR Een van de grootste wereldmachten van deze wereld is de USA. De Verenigde Staten van Amerika bestaan uit vijftig staten (dat wil zeggen deelstaten). De kleinste staat is Rhode Island, de grootste is Alaska. Alaska heeft ook de laagste bevolkingsdichtheid en New Jersey de hoogste. Wyoming heeft de minste inwoners en Californië de meeste. Het zijn 50 vluchten en er gaat veel tijd inzitten, maar daar staat wel een prachtige badge tegenover.
  Zuid Oost Europa Tour IFR Bezoek de hoofdsteden van de meeste landen in Zuid Oost Europa. Heb je altijd al eens in Kiev, Lissabon of Rome willen kijken? Grijp nu je kans.
  Zomer Tour IFR De mooiste stranden, prachtig weer, populaire zonvakantie bestemmingen op de hele wereld, ontdek de zomerse gebieden met deze tour.